Fauna Protect

VCA*** certificaat en MVO-keurmerk

Fauna Protect

Het ontstaanVCA*** certificaat en MVO-keurmerk

Fauna Protect

Het ontstaan
van
Fauna Protect

De natuur, het milieu en veiligheid
staan bij Fauna Protect
hoog in het vaandel.

We zijn dan ook continu op zoek naar manieren om onze processen te verbeteren. Met trots kunnen we meedelen dat Fauna Protect gecertificeerd is, en zowel over een VCA*** als een MVO-keurmerk beschikt. Bent u benieuwd op welke manier wij verantwoord met het milieu omgaan en de veiligheid waarborgen? Op deze pagina leest u meer over onze certificaten.

Fauna Protect
Fauna Protect

Onze werkwijze volgens VCA*** richtlijnen

Dat we over een VCA*** certificaat beschikken, laat zien dat we volgens strenge eisen werken op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. We werken bijvoorbeeld met gekeurd gereedschap en volgens veilige procedures. Zo plaatsen we alle kasten met een hoogwerker of steiger, en worden zware kasten altijd door twee personen geplaatst. Indien er onverhoopt toch een incident of ongeval plaatsvindt, wordt dit geregistreerd zodat we dit kunnen meenemen in onze jaarlijkse evaluatie.

Om de veiligheid tijdens onze werkzaamheden te waarborgen, stellen we startwerkinstructies op en organiseren we toolboxmeetings. Bovendien voeren we werkplekinspecties uit om te controleren of we aan de Arbowetgeving en onze eigen veiligheidseisen voldoen. Indien een specifiek project daarom vraagt, stellen we een VGM-plan op, zodat we bekend zijn met de risico’s en deze vooraf kunnen doornemen met onze vakmensen.

Kunnen wij voor uw project ook een VGM-plan opstellen?
Neem hier contact op met ons

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Fauna Protect hechten we veel waarde aan de natuur en het milieu. We hebben onze doelstellingen rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen daarom door een externe partij laten keuren. Door onze doelstellingen met een externe partij te bespreken, kunnen we nu en dan sparren en zijn we in staat om nóg milieubewuster te werken.

Onze circulaire werkwijze is een uitstekend voorbeeld uit de praktijk. We proberen om materialen meerdere keren te gebruiken, en op een verantwoorde manier af te voeren indien hergebruiken geen optie meer is. Zo kunnen we de weringsborstels na afronding van het project verzamelen, schoonmaken en rechtzetten, om ze vervolgens opnieuw te gebruiken voor een ander project. Een groot deel van onze onmoedigingsmaterialen die we gebruiken zijn zelfs volledig van gerecycled plastic gemaakt.

         

Fauna Protect

Om CO2-uitstoot te verminderen, werken we bij Fauna Protect zoveel mogelijk elektrisch. Onze vakmensen rijden bijvoorbeeld in elektrische bestelauto’s, maar ook het leidinggevend personeel en het management rijden elektrisch. Daarnaast werken we uitsluitend met elektrisch gereedschap. Zo gebruiken wij geen aggregaat, maar een ‘power station’, om ons gereedschap van stroom te voorzien. Bovendien beschikt ons bedrijfspand over zonnepanelen en zijn we volledig afgesloten van het gas. Duurzame innovatie kost tijd en met door met enthousiasme hieraan te werken focussen wij op onze doelstellingen! Op naar de toekomt: Fauna Protect geeft de natuur ruimte!