Fauna Protect

Het ontstaan van de FaunaFlex!

Fauna Protect

Het ontstaan van de FaunaFlex!

Fauna Protect

Het ontstaan
van de
FaunaFlex!

Het ontstaan van de FaunaFlex!

Fauna Protect is een bedrijf wat zich inzet en bezighoudt met processen voor en tijdens verduurzaming-, renovatie-, sloop- en nieuwbouwprojecten van woningen en complexen.

Tijdens deze werkzaamheden ontzorgt Fauna Protect gemeenten, wooncorporaties, aannemers en ecologisch adviesbureaus.

 

Voor zowel tijdelijke als permanente voorzieningen is er steeds vaker sprake van ruimtegebrek. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor de natuur en het treffen van maatregelen om de meest kwetsbare en beschermde soorten te behouden. De wettelijke eisen aan het minimaal aantal alternatieven dat geboden moet worden in combinatie met de vele bouw- en verduurzamingsprojecten leiden echter tot ruimtegebrek. Niet alle initiatiefnemers hebben op kleine afstand van hun project, alternatieve gebouwen om tijdelijke vleermuis- en broedvogelkasten aan te hangen. Andere eigenaren zijn steeds minder happig om medewerking te verlenen. Hierdoor kunnen projecten in zo’n geval niet meer door gaan. Provincies houden voet bij stuk, zonder alternatieve verblijven en nestplaatsen is ontheffing niet mogelijk.

Fauna Protect heeft hier dé juiste oplossing voor gevonden. Een mobiele, verplaatsbare voorziening welke ingezet kan worden voor tijdelijke – en permanente mitigatie. We noemen het de FaunaFlex. Deze is te gebruiken als bijvoorbeeld vleermuistil of huismustil. Daarnaast bieden we als oplossing voor het in stand houden van vaste vliegroutes van vleermuizen een mobiele Hop-over. 

Met het in kaart brengen van de problemen die zich voor doen en het zoeken naar de juiste oplossing, hebben we ons gericht op de soorten waarvoor het probleem het meeste speelt en waarvan bekend is dat tillen een oplossing kunnen bieden: vleermuizen en de huismus. Standaard bieden wij oplossingen aan voor: verblijfplaatsen en vliegroutes van vleermuizen en voor huismussen nestplaatsen. Hoe deze voorzieningen werken en wat zij doen, valt hieronder te lezen.
De FaunaFlex biedt daarnaast een goede basis voor een flexibele oplossing voor veel meer soorten. In samenwerking met een ecologisch deskundige behoort maatwerk tot de mogelijkheden. Stel ons uw vraag en wij komen met een maatwerkoplossing en ook met een eerlijk antwoord voor de knelpunten welke nog niet met een til op te lossen zijn.

Nog meer vragen over de FaunaFlex?
Neem hier contact op met ons

Soorten voorzieningen van de FaunaFlex

Materialen en milieuvriendelijk

De vleermuis- en broedvogelkasten die wij standaard leveren op de FaunaFlex worden gemaakt van hydro thermisch verduurzaamd hout. Er zijn geen chemische producten gebruikt bij het vervaardigen en verduurzamen van dit materiaal, enkel water en warmte. Dit materiaal is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1) en gaat onbehandeld ruim 25 jaar mee. Onderhoudswerkzaamheden aan dit object zijn niet noodzakelijk. Nog enkele voordelen van hydro thermisch verduurzaamd hout:

  • FSC®- en OLB-gecertificeerd
  • Geen chemische toevoegingen
  • Dimensiestabiel
  • Goede isolatiewaarde
  • Onderhoudsarm
  • Goed verwerkbaar

Neem contact met ons op als u interesse heeft in de FaunaFlex of wanneer u vragen heeft, wij helpen u graag verder!

Fauna Protect | Geeft de natuur de ruimte

Nog meer vragen over de FaunaFlex?
Neem hier contact op met ons

Aanvraagformulier FaunaFlex

Wanneer u onderstaand formulier invult kunnen wij aan de hand van uw behoefte een offerte aanbieden. Bij vragen zullen wij contact met u opnemen per telefoon of e-mail.


Ik heb interesse in de volgende FaunaFlex:

FaunaFlex
Ik wil mijn FaunaFlex graag
Ik heb interesse in de volgende opties