Vleermuiskasten die uw gevel sieren

Fauna Protect voert mitigerende en compenserende maatregelen uit om bedreigde diersoorten te beschermen en opdrachtgevers van bouwprojecten te ontzorgen. We plaatsen onder meer vleermuiskasten. Wanneer u een vleermuisvoorziening laat plaatsen, kunnen we deze met Kunst voor Kasten verfraaien. Dat doen we door een mooie, kunstzinnige afbeelding aan de voorzijde van de vleermuiskast te plaatsen. Als u behoefte heeft aan een vleermuiskast die uw gevel siert, kies dan voor Kunst voor Kasten.

Uw gevel met of zonder Kunst voor Kasten

Wat zijn mitigerende maatregelen?

Bij verduurzaming, renovaties en sloopwerkzaamheden komt het geregeld voor dat er vleermuizen worden ontdekt. Dit kan ertoe leiden dat een project wordt stilgezet. Alle vleermuizen in Nederland vallen volgens de wet natuurbescherming namelijk onder de beschermde diersoorten. Om een project te kunnen verduurzamen, renoveren of te slopen, moeten er mitigerende en compenseerde maatregelen worden genomen. Dat houdt in dat men moet voorkomen dat de dieren door het project worden benadeeld. In het geval van vleermuizen worden er tijdelijke kasten geplaatst, zodat zij zich veilig kunnen huisvesten. Het plaatsen van vleermuiskasten is een goed voorbeeld van hoe wij opdrachtgevers van bouwprojecten ontzorgen. Daarbij werken we samen met ecologen. Zij zien erop toe dat de wetgeving wordt nageleefd.

Vragen over Kunst voor Kasten?
Neem hier contact op met ons

Permanente vleermuiskasten

Als het gaat om mitigatie, wordt er in veel gevallen gekozen voor een tijdelijke verblijfplaats. Wanneer de vleermuizen bijvoorbeeld worden ontdekt in een gebouw dat wordt gesloopt, kunnen ze dankzij de tijdelijke huisvesting later in het nieuwbouwproject worden teruggeplaatst. Door het inbouwen van permanente vleermuiskasten maken wij het mogelijk voor de vleermuis om huisvesting te nemen in een nieuw veilig onderkomen. Met deze oplossing dragen wij bij aan het in stand houden van beschermde diersoorten en het vergroten van de biodiversiteit, zonder dat dit ten koste gaat van het bouwproject.

Kunstzinnige vleermuisvoorzieningen

De permanente vleermuiskasten worden doorgaans ingebouwd in de gevel van een woning of gebouw. Kunst voor Kasten biedt dé oplossing om permanente vleermuiskast te verfraaien. U heeft de keuze uit verschillende kunstzinnige afbeeldingen. Via de link kunt u deze bekijken. Ook kan er gekozen worden voor een eigen foto of logo! Deze plaatsen we aan de voorzijde van de vleermuiskast. De afbeelding siert de gevel en voor vleermuizen is het vooral belangrijk dat zij zich veilig kunnen huisvesten. Daarom wordt de afbeelding 2,5 centimeter vóór de kast gemonteerd. Op deze manier hebben de vleermuizen genoeg ruimte om achter de kast te vliegen of te kruipen. Tegelijkertijd blijven de temperatuurwisselingen tussen de plaat en de muur daardoor gelijk aan die van de rest van de gevel.

Dit zijn de opties

  • De afbeelding wordt gepresenteerd op een aluminiumplaat die vóór de permanente vleermuiskast wordt geplaatst. Deze plaat is verkrijgbaar in twee verschillende formaten: 60 x 80 cm en 90 x 125 cm. Wat de vleermuiskast betreft, maken we gebruik van hydro-thermisch verduurzaamd hout met duurzaamheidsklasse 1. Dit is onbehandeld materiaal dat lang meegaat. Fauna Protect vindt het belangrijk om de natuur meer ruimte te geven. Moet u voor een bouwproject mitigerende en compenserende maatregelen treffen en wilt u door ons worden ontzorgd? Of wellicht is Kunst voor Kasten voor u de oplossing om de gevel op te fraaien! Vul dan het contactformulier in.

Vragen over Kunst voor Kasten?
Neem hier contact op met ons

Aanvraagformulier Kunst voor Kasten

Wanneer u onderstaand formulier invult kunnen wij aan de hand van uw behoefte een offerte aanbieden. Bij vragen zullen wij contact met u opnemen per telefoon of e-mail. Wilt u een eigen ontwerp of kunstwerk aanleveren? Dat kan ook. Stuur deze dan aanvullend via de mail naar ons op.

Kunst voor Kasten
Ik wil graag het volgende formaat