Fauna Protect

Het ontstaan van de FaunaFlex!

Fauna Protect

Het ontstaan van de FaunaFlex!

Fauna Protect

Het ontstaan
van de
FaunaFlex!

Wat is een FaunaFlex en hoe werkt deze?

De FaunaFlex is opgebouwd uit een fraaie cortenstalen bak, gevuld met gerecycled beton (afvalproduct uit eigen projecten) en potgrond met perliet (vocht vasthoudend). Afhankelijk van de opbouw wordt deze voorzien van een houten of stalen paal. Op deze paal kunnen wij verschillende standaard of maatwerk voorzieningen regelen. Als afwerking in de bak kan men kiezen uit: beplanting, boomschors of grindsoorten. Aan de buitenkant van de bak is het logo van Fauna Protect zichtbaar. Tevens kan de klant ervoor kiezen om ook zijn/haar logo toe te voegen aan de bak. Wij bieden daarnaast een mogelijkheid de FaunaFlex te voorzien van een aluminium bord met daarop uw tekst incl. logo en QR-code. Dat maakt de FaunaFlex ook een eyecatcher om te plaatsen in uw plangebied om omwonenden te informeren over uw project in het algemeen of uitleg over de omgang met flora en fauna in het bijzonder.

Ter overbrugging tussen sloop en nieuwbouw, of bij renovaties welke doorlopen in de kwetsbare periode waardoor soorten tijdelijk geweerd moeten worden. De FaunaFlex maakt u onafhankelijk van derden en is in veel gevallen vergunning vrij te plaatsen zonder grondwerkzaamheden. U kunt hierbij denken aan voor- of achtertuinen, in groenvoorzieningen, parken en langs wegen. Direct te plaatsen op zandgrond, grasvelden en bestrating.

Nog meer vragen over de FaunaFlex?
Neem hier contact op met ons

Soorten voorzieningen van de FaunaFlex

Materialen en milieuvriendelijk

De vleermuis- en broedvogelkasten die wij standaard leveren op de FaunaFlex worden gemaakt van hydro thermisch verduurzaamd hout. Er zijn geen chemische producten gebruikt bij het vervaardigen en verduurzamen van dit materiaal, enkel water en warmte. Dit materiaal is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1) en gaat onbehandeld ruim 25 jaar mee. Deze kasten worden gemaakt door Faunus Nature Creations. Onderhoudswerkzaamheden aan dit object zijn niet noodzakelijk. Nog enkele voordelen van hydro thermisch verduurzaamd hout:

  • FSC®- en OLB-gecertificeerd
  • Geen chemische toevoegingen
  • Dimensiestabiel
  • Goede isolatiewaarde
  • Onderhoudsarm
  • Goed verwerkbaar

Neem contact met ons op als u interesse heeft in de FaunaFlex of wanneer u vragen heeft, wij helpen u graag verder!

Fauna Protect | Geeft de natuur de ruimte
In samenwerking met Faunus Nature Creations

Nog meer vragen over de FaunaFlex?
Neem hier contact op met ons

Aanvraagformulier FaunaFlex

Wanneer u onderstaand formulier invult kunnen wij aan de hand van uw behoefte een offerte aanbieden. Bij vragen zullen wij contact met u opnemen per telefoon of e-mail.


Ik heb interesse in de volgende FaunaFlex:

FaunaFlex
Ik wil mijn FaunaFlex graag
Ik heb interesse in de volgende opties